Mobilní domy se v posledních letech staly hitem i v Čechách, a to také proto, že mnoho lidí to bere jako alternativu k chatám, či chalupám. Oproti těmto obydlím je to o hodně praktičtější. Jste svým pánem - když se vám zachce, tak odjedete na jiné místo, a bez problému se můžete zase vrátit.

Výhody mobilních domů

Mobilní dům je ve své podstatě dům, se kterým lze pohybovat, ale přesto má veškeré výhody domu (sociální zařízení a tak dále). Jeho nesporná výhoda je, že ihned bydlíte. Pouze dům zaparkujete, a můžete bydlet. Na tento druh bydlení také nepotřebujete žádné stavební povolení, a údržba je prakticky nulová.

Ukázka mobilních domů v akci

Pokud si nedokážete úplně přesně představit, jak takový mobilní dům vypadá, tak máte možnosti hned dvě. Buď se na velkou škálu mobilních domů můžete přijet podívat do centra firmy MARVEL, které je v Rožnově pod Radhoštěm, a nebo můžete využít letošní, speciální, letní akce. Jedná se o projekt "Léto pro děti na Smíchovské pláži". Jedná se o mobilní dům, společně s hřištěm pro děti, který se nachází na Smíchovské pláži. Zde si můžete bez problémů mobilní dům prohlédnout.

Mobilní domy

Využití pro jednotlivce

Jestli se ptáte, zda byste takovýto způsob bydlení využili, tedy jestli je pro vás optimální, tak by asi bylo dobré si říci, pro koho jsou tyto domy primárně vhodné. Hlavně jsou to lidé, kteří mají rádi volnost a svobodu, protože můžete kdykoliv odjet a přemístit se tak na jakékoliv místo, kde je možno mobilní dům ponechat.

Ale abyste si nemysleli, že musíte být pouze nějací milovníci svobody. Mobilní dům se hodí i pro seniory (nulová údržba), rybáře, včelaře, domácí kutily, či sportovce. Hodí se také pro lidi, které už nebaví stále pracovat na chatě, či chalupě, ale chtějí si pouze odpočinout.

Přístavby

Když bylo psáno, že mobilní dům má stejné výhody jako dům klasický, tak to bylo myšleno vážně. K tomuto obydlí totiž můžete snad přistavět (či si od profesionálů nechat přistavět) všemožné terasy a podobně. Můžete kolem něj také udělat zahrádku na vaši zeleninu. Fantazii se meze opravdu nekladou, a tím pádem je možné z okolí vašeho mobilního domu udělat opravdové zázemí. Není přece nic příjemnějšího, než večer posedět na verandě, či grilovat s přáteli.

Za kolik se dá mobilní dům pořídit

MARVEL - mobilní domyMezi přední české prodejce patří firma MARVEL. Pokud se rozhodnete nakoupit přímo u této firmy, tak vás čeká řada příjemných překvapení. U této firmy si můžete koupit mobilní domy již od 89 tisíc korun, a navíc si je můžete vyzkoušet přímo v jejich centru - v Rožnově pod Radhoštěm.

V žádné případě nekupujete žádného zajíce v pytli, protože vaše prohlídka nebude nijak omezována. Ještě k tomu budou veškerá zařízení v ceně, na mysli mám vybavení interiéru, sociální zařízení, kuchyňský kout, a tak dále.

Cena je tedy velice příjemná, navíc si můžete vše vyzkoušet a jako bonus dostanete vybavení zdarma. Pokud byste také chtěli, tak je možnost, že vám firma MARVEL zprostředkuje dopravu vašeho nového mobilního domu až na místo, kde ho chcete mít. Cena se vypočítává jednotlivě, podle náročnosti přesunu, počtu ujetých kilometrů a dalších faktorů. Vše ale zařídí firma MARVEL, takže vy nebudete mít vůbec žádné starosti, a vše můžete nechat na profesionálech.

Pokud jste hledali svobodné bydlení s výhodami klasického domu, tak jste jej právě našli...